Gospelmusik - Konfirmandworkshop

Konfirmandworkshop m. Heidi Bisgaard

Konfirmandworkshop med gospel instruktør Heidi Bisgaard

Gospel med konfirmander

Txt © Gospelmusik.dk

I folkekirken er der for tiden stor fokus på børn og unge, og hvordan man imødekommer den unge generation herunder særligt konfirmander. Mange steder er der blevet eksperimenteret med anderledes former for gudstjenester og arrangementer heriblandt både gospelgudstjenester og gospelworkshops, som har vist sig som noget af det, der appellerer bedst til de unge.

Gospel og salmesang

Gospel er smittende med sin livsglæde og giver anledning til, at konfirmanderne deltager aktivt. Desuden har konfirmanderne ofte lettere ved at identificere sig med gospelmusikkens moderne rytmer end den gængse salmesang. En gospelworkshop for konfirmander bliver således en anderledes og positiv oplevelse for både sind og krop. Dertil kommer, at gospel i sin oprindelse er kirkemusik med et kristent budskab, som hører hjemme i kirken.

Gospeldag med konfirmander

Har man muligheden for det, kan en hel gospeldag være en rigtig god idé. Her kan konfirmandworkshoppen munde ud i en gospelgudstjeneste med koncertoptræden for hele sognet, forældre og pårørende for eksempel en søndag aften eventuelt sammen med en kendt solist.

Inspiration til forløb

En gospelworkshop for konfirmander kan indeholde mange elementer og sammensættes på forskellig vis. Dertil kommer, at hver enkelt instruktør har sin egen facon og stil, og det kan være vanskeligt som arrangør at finde den ideelle instruktør til lejligheden. Derudover skal der i forbindelse med den afsluttende gudstjeneste tages stilling til prædiken, liturgi, lyd, lys m.m. Og måske skal gudstjenesten have et overordnet tema, som binder det hele sammen, med f.eks. gospelsange som underbygger prædiken og liturgi.

Rådgivning og hjælp

Der er således mange ting at tage stilling til i planlægningen af et gospelarrangement for konfirmander. På Gospelmusik.dk hjælper vi dig gerne med alle disse overvejelser. Vi har mange års erfaring med konfirmand workshops og sammensætter gerne individuelt gennem dialog et program målrettet til jeres konfirmander og behov.

Få hjælp og inspiration til gospeldag med konfirmander »

Se andre tilbud med gospel i kirkeregi:

Ring og hør nærmere

26 3909 26

Eller send forespørgsel

Facebook Pagelike Widget

© Copyright Gospelmusik.dk

Website af Mediamax